Vår ordförande Ingemar Granqvist deltog tillsammans med Per Karlsson, Ostronakademin/Grebbestadsbo i Smaklustmässan i Tantolunden i Stockholm 23-26 augusti 2007. Räkor, havskräftor och ostron bjöd Ingemar och Per på och kön framför deras utskänkning ville aldrig ta slut. Vi kunde haft dubbelt så mycket med oss och ändå sålt slut berättar Ingemar. Mässan var mycket välbesökt och alla ville smaka på skaldjuren.

En hel del organisatoriska missar gjorde dagarna tungarbetade. En del kunde rättas till under mässans gång, annat är det viktigt att minnas till nästa gång. T ex på torsdagen när mässan skulle starta återstod en hel del praktiskt arbete för att tälten och försäljningsplatserna skulle fungera – det blev till att hugga i och hjälpa till med att dra linor och spänna tältduk. Kocken som skulle ha hand om skaldjuren kunde inte öppna ostron och var osäker på hur kräftorna skulle kokas – alltså fick det arbetet göras av Ingemar och Per.

Redan på lördagen var såväl räkor och kräftor slut. Nu blev det 15 timmars dagar för Ingemar och Per, nästa gång behöver det finnas fler personer på plats och back-up – personal. Den här gången var det kocken som fick skära bröd och lägga upp majonnäsklickar på tallrikarna.

Ingemar blev intervjuad i lokalradion och fick chansen att prata om kravmärkta och närproducerade havsprodukter. Mitt under intervjun knackade en dam i 80-årsålders honom i ryggen och sa: Det här var fina räkor – jag är från Lysekil, så jag vet vad jag talar om!

Smaklust2007