topflashv1

 

 

Fredagen den 7/2 samlades de flesta Njordare till 2014 års stämma. Platsen var Resö Hamnmagasin.

Njordtröjor att beställa

Styrelsen informerade om att det nu finns snygga windstoppers med Njordlogga att beställa till Njords medlemmar med familjer. På bilden här bredvid syns Robert på catwalken, med tröja och mössa. Tröjorna kostar 300kr/st (subventionerat pris) och mössan ca 80 kr/st. Ingegerd Johansson tar emot beställningar.

Diskussion om Njords framtid

Under ledning av frilansjournalist Maria Kvarnbäck och varumärkesexpert Anders Olsson diskuterades Njords varumärke och föreningens fortsatta inriktning.

Eftersom WWF för några dagar sedan oväntat gav rött ljus för svenskfångad räka, fokuserades naturligtvis resonemangen kring detta och hur vi kan använda Njord för att berätta om att det finns ett hållbart fiske i norra Bohuslän och att konsumenterna med gott samvete kan fortsätta äta Njord-räkor.

Läs mer om detta på hemsidans förstasida, där pressrelease kommer.

Nyutveckling i köket

Även i år tog sig sedan medlemmarna med stor entusiasm an uppgiften att skapa nya och smakrika rätter av olika Njordråvaror. Årets tema var havskräfta, men även andra goda råvaror från havet som hummer och räkor hittade vägen till köket. 

Resultatet blev en läcker förrättsbuffé och därefter serverades en god fisksoppa med torsk och skaldjur och efterrätten bestod av pannacotta med björnbär. 

Fest!

Senare under dagen anslöt många "respektive" och vi hade en riktigt trevlig kväll som varade långt in på natten! 

 

 

 

Njord stamma 2014 Robert pa catwalken

Njord stamma 2014 diskussionsledarna

Njord stamma 2104 har kommer maten

 

Njord stamma 2014 matservering

Njord stamma 2014 fest

Njord stamma 2014 festen pagar