Den 3 november utsågs vinnarna av Änglamarkspriset 2009. Juryns motivering lyder:

Det är personerina i det lilla företaget som gör det stora jobbet och som i vardagen gör skillnaden. Stipendiaterna visar på ett tydligt sätt att varje individ har en möjlighet att påverka vår gemensamma miljö om man gör det utifrån sin egen verksamhet och med ett engagemang som entusiasmerar andra. Årets stipendiater är inte färglösa även om de besvärat sig att göra ett sådant undantag.

Citat ur pressmeddelandet: "Vissa räkor färgas röda med azofärgämnen, men inte räkorna som fångats av bröderna Charles och Robert Olsson, båda fiskare och först ut med att KRAV-märka sina räkor. Bröderna är initiativtagare till "Njord Närvaror Norra Bohuslän", ett varumärke som står för att produkterna kommer från båtar och verksamhet som visar hänsyn mot naturen. Det är dessa bröder som i år fått årets Änglamarksstipendie".

 anglamarkspriset 2009

 

09-09-09 var det officiella invigningsdatumet för Sveriges nya och hittills enda marina nationalpark, Kosterhavet.

Hela invigningsveckan fanns Njord på Skeppsbroplatsen tillsammans med många andra utställare. Vi delade tält med räkakademin och ostronakademin.  

 

 

 

5:e september avhölls 2009 års Ostrondag. En strålande höstdag med sol gjorde årets ostrondag extra lyckad.

På Grebbestadsbryggan trängdes folk för att provsmaka ostron och champagne.

Njordare sålde Fisk- och skaldjursantalogin, som kommit från tryckeriet samma dag! Njordbroschyrer delades ut. En lyckad dag!

 

 

Njord har deltagit i Smaklustmässan i Stockholm, som 2009 avhölls den 21-23 augusti. 

 

 

Extra stämma avhölls i Bödebo på Resö den 18 januari. Anledningen var förslaget till ändringar i stadgan vad gäller medlemsavgift.

Ordinarie årsmöte avhölls sedan i Strömstads stadshus den 22 mars.